SRN-sessie over IT-empowerment met Chantal Schinkels tijdens Connect 2024 op 20 maart

Samenwerking Rijk Noord faciliteert op het ICT-event Connect 2024 een sessie over de impact van diversiteit in de wereld van technologie. Het event zelf wordt georganiseerd door Connect.frl en vindt plaats op 20 maart in het WTC Expo in Leeuwarden.

Tijdens de sessie zal Chantal Schinkels spreken over IT-empowerment: het belang dat (meer) vrouwen hun stempel gaan drukken op het IT-domein. Chantal, spreker en auteur van de boeken ‘De IT girl’ en ‘Het koopinfuus’, staat bekend om haar bevlogenheid ten aanzien van ethiek en inclusiviteit in de technologiewereld. De sessie op 20 maart heeft dan ook de noemer ‘Tech Harmonie: meer innovatie door diversiteit’ meegekregen.

Vrouwen in de ICT

Niet toevallig betreft dit thema’s die naadloos aansluiten bij de ambitie van SRN om werk te maken van het onderwerp ‘Vrouwen in de ICT’, zoals benoemd in het jaarplan van 2024. Niet alleen ligt het accent voor noordelijke rijksorganisaties hierbij op werving, maar zeker ook op het behoud van vrouwen in het IT-domein.

Beeld van het logo van het Connect 2024-event met daarbij de tekst 'SRN-sessie over IT-empowerment'

Doelen

Met het oog op die twee doelen (binnenkrijgen én behouden van vrouwelijk IT-talent) beoogt SRN dit jaar een aantal acties in te zetten. Voorbeeld daarvan is het organiseren van een event begin juli, speciaal voor vrouwen in de ICT. Met de bijeenkomst hoopt SRN bij te dragen aan het regionale netwerk van genoemde doelgroep. Datum en programma voor het event volgen op een later moment.

Grootste ICT-event in het Noorden

SRN is blij dat de verbinding met regionale partner Connect-frl heeft geleid tot de sessie op 20 maart en samen met Chantal Schinkels een mooie invulling heeft gekregen. Connect 2024 staat te boek als het grootste ICT-event van Noord-Nederland waarbij dit jaar het thema Quantumtechnologie centraal staat. Meer informatie hierover vind je op de website van Connect.frl.

Meer weten?

Wil je aanvullende informatie over de SRN-sessie tijdens het Connect-event? Of heb je vragen over de inspanningen van SRN op het gebied van (vrouwen in de) ICT? Neem dan contact op met Margreet Beverwijk.