Belastingdienst/MKB treedt als 21ste lid toe tot Raad van Participanten SRN

Belastingdienst/Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is toegetreden tot de Raad van Participanten (RvP) van Samenwerking Rijk Noord (SRN). Hiermee zijn nu 21 noordelijke rijksdiensten en -onderdelen in de raad vertegenwoordigd.

Namens Belastingdienst/MKB nemen Hadewych van Rooij en Willem Pieter van der Meer plaats in de RvP. Belastingdienst/MKB is, naast Belastingdienst/BelastingTelefoon (Groningen en Leeuwarden), het tweede onderdeel van de Belastingdienst dat in de RvP is vertegenwoordigd.

'Vanaf Zwolle naar boven'

Vanuit Belastingdienst/MKB gaan de vestigingen Emmen, Groningen, Leeuwarden en Zwolle participeren in SRN-activiteiten. Dit sluit mooi aan bij de ambitie van SRN om in 2024 de verbinding met organisaties en medewerkers in de hele noordelijke regio te faciliteren en daarmee nog beter recht te doen aan onze definitie van het Noorden: ‘Vanaf Zwolle naar boven’.

Deelnemende organisaties

De volgende noordelijke rijksorganisaties en -onderdelen zijn nu in de RvP vertegenwoordigd: Belastingdienst/BelastingTelefoon, Belastingdienst/MKB, Centraal Justitieel Incassobureau, Defensie (43ste Gemechaniseerde Brigade), Dienst ICT Uitvoering, Dienst Justitiële Inrichtingen, Dienst Uitvoering Onderwijs, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Doc-Direkt, Douane Groningen, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Justitiële Informatiedienst, Nationaal Coördinator Groningen, Openbaar Ministerie, P-Direkt, Politie (Eenheid Noord-Nederland), RDW, Rechtbank Noord-Nederland, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en Rijkswaterstaat.

Beeld van een contracttekening met daarbij de tekst 'Belastingdienst/MKB in RvP SRN'

Draagvlak in de regio

De RvP is in het voorjaar van 2023 officieel van start gegaan. De raad zorgt voor een breder draagvlak voor samenwerking in het Noorden, tussen de rijksdiensten onderling en van daaruit met andere partners in de regio. De deelnemende organisaties bepalen gezamenlijk de koers van SRN en maken de samenwerking mogelijk.

Jaarplan

Belangrijk uitgangspunt bij de samenwerking in de RvP is dat SRN van de noordelijke rijksorganisaties zélf is. Namens de RvP en in afstemming met de diverse onderdelen werkt SRN aan activiteiten en doelstellingen die in het jaarplan 2024 zijn vastgelegd. Op deze manier blijven de deelnemende organisaties betrokken en medeverantwoordelijk voor de te behalen resultaten.

Meer weten?

Op donderdag 18 april komt de RvP weer bijeen. Heb je vragen over de RvP? Of heb je namens jouw organisatie interesse in deelname? Neem contact op met Marjo Lubach.