SRN jaarverslag 2023: Samenwerking in Noord-Nederland versterkt en vergroot

Afgelopen maand heeft het Dagelijks Bestuur van Samenwerking Rijk Noord (SRN) het jaarverslag 2023 vastgesteld. Het document, dat deze week ook wordt verspreid binnen ons noordelijke netwerk, is hier te downloaden.

SRN kan terugblikken op een jaar waarin de samenwerking in de regio tussen rijksdiensten, overige overheden, onderwijsinstellingen, noordelijke netwerken en landelijke programma’s is versterkt en vergroot. Het compacte jaarverslag geeft kort en krachtig inzicht in de inspanningen en resultaten die SRN in 2023 heeft gerealiseerd.

Pijlers en doelgroepen

SRN heeft zich onverminderd ingezet voor een gezonde noordelijke regio, met de focus op de pijlers ‘Rijk & Onderwijs’ en 'Rijk als werkgever' en de doelgroepen ICT en Juridisch. Tegelijkertijd zijn vorig jaar voorwaarden gecreëerd die ons in 2024 in staat stellen ook werk te maken van de doelgroepen Administratief/Uitvoerend en Veiligheid.

Raad van Participanten

Hoogtepunt van de samenwerking tussen rijksorganisaties in 2023 vormde de start van de Raad van Participanten (RvP) waarin inmiddels 21 noordelijke rijksdiensten en -onderdelen zijn vertegenwoordigd. De raad zorgt voor een steeds breder draagvlak voor samenwerking in het Noorden, tussen de rijksdiensten onderling en van daaruit met andere partners in de regio.

Beeld van een hand en een weergave van een netwerk met daarbij de tekst 'SRN jaarverslag 2023'

Verbinding in de regio

Ook buiten het Rijk zien steeds meer partijen de meerwaarde van regionale samenwerking. Gefaciliteerd door SRN zoeken rijksdiensten bijvoorbeeld meer en meer de verbinding met onderwijsinstellingen in het Noorden. In gezamenlijkheid leidde dit al tot mooie initiatieven, waaronder meet-ups voor mbo-, hbo- en wo-studenten die zo in contact komen met (het werk van) noordelijke rijksorganisaties.

Meer weten?

Gesterkt door de resultaten die we in het achterliggende jaar hebben mogen boeken, kijkt SRN vol vertrouwen naar de nabije toekomst. Heb jij vragen naar aanleiding van ons jaarverslag? Of ben je namens jouw organisatie geïnteresseerd in deelname aan een SRN-initiatief? Neem dan contact op met Marjo Lubach.