ICT RijksRally bij DUO op 24 november: ‘Containertechnologie bij de overheid’

Noordelijke rijksmedewerkers met een achtergrond of interesse in ICT kunnen op donderdag 24 november deelnemen aan een nieuwe editie van de ICT RijksRally. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de host van deze bijeenkomst waarin het thema ‘Containertechnologie bij de overheid’ centraal staat.

Steeds meer applicaties worden gebouwd met behulp van containertechnologie. DUO maakt hiervoor gebruik van open source software. Tijdens de RijksRally zal infrastructuur ontwikkelaar Rolf Berkenbosch van DUO toelichten hoe zijn organisatie hier precies mee omgaat.

Applicatie bouwen

Aansluitend zal software engineer Martijn van Tiel laten zien wat het betekent om een applicatie te bouwen op containertechnologie. Vragen die hierbij aan de orde komen, zijn: Hoe worden ‘cloud native’ applicaties gebouwd en waar moet je rekening mee houden? Hoe heeft DUO Continuous Integration en Continuous Development (CI/CD) ingericht en welke tooling wordt gebruikt?

Netwerken

Ook deze RijksRally zal volop gelegenheid bieden voor interactie, kennisdeling én netwerken. Aan het einde van de bijeenkomst is in het programma ruimte opgenomen voor een netwerkborrel. Deelnemers kunnen dan in gesprek met de sprekers of met collega’s van andere rijksdiensten.

Verbinding in de regio

De ICT RijksRally is een initiatief van de ICT tafel Rijk Noord en wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). Het is gericht op verbinding en samenwerking tussen ICT’ers bij het Rijk in Noord-Nederland. De rally’s bieden ICT’ers de mogelijkheid om hun kennisnetwerk te vergroten en te zien wat er in hun vakgebied speelt bij rijksorganisaties in de regio.

Aanmelden

De ICT Rijksrally op 24 november vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het hoofdkantoor van DUO aan de Kempkensberg 12 in Groningen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar samenwerkingrijknoord@rijksoverheid.nl. Kom je met de auto? Vermeld dit even in je aanmeldingsmail. De sessie is enkel toegankelijk voor rijksmedewerkers. Na hun aanmelding ontvangen deelnemers aanvullende informatie over de bijeenkomst, waaronder praktische toegangsinformatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over de RijksRally en de inspanningen van SRN ten behoeve van de verbinding en samenwerking van ICT’ers in Noord-Nederland? Neem dan contact op met Meike Barnhard.