RDW host van nieuwe ICT RijksRally rond thema ‘Cloud, infra en nieuwe rijkstaken’

Rijksmedewerkers in Noord-Nederland met een achtergrond of interesse in ICT kunnen op donderdag 23 februari deelnemen aan een nieuwe editie van de ICT RijksRally. RDW is host van de bijeenkomst met ‘Cloud, infra en nieuwe rijkstaken’ als centraal thema.

Bij deze ICT RijksRally staan diverse werkzaamheden van RDW in de schijnwerpers, toegelicht door medewerkers van de organisatie zelf. Zo kunnen deelnemers ontdekken hoe de RDW trends en (nieuwe) technieken toepast in het mobiliteitsdomein.

De ICT achter tijdelijke tolheffing

Tijdens een presentatie van enterprise architect Hans Oortwijn komt een nieuwe vorm van tolheffing in 2024 aan de orde. Bij deze opgave - waar ook Rijkswaterstaat en het Centraal Justitieel Incassobureau aan meewerken - staan kentekenherkenning, werken onder architectuur, moderne infrastructuur, security, werken in de Cloud en moderne digitale dienstverlening centraal.

Trends in toepassingen

Daarnaast zullen RDW-professionals die werkzaam zijn in uiteenlopende vakgebieden diverse ontwikkelingen toelichten op het gebied van software en infrastructuur, internationale gegevensuitwisseling en een zogeheten winframe. Ook kunnen deelnemers meer te weten komen over zelfrijdende voertuigen tijdens de Self Driving Challenge.

Beeld van een man achter een laptop met de tekst 'ICT RijksRally bij RDW op 23 februari'

Netwerken

Zoals gebruikelijk biedt ook deze RijksRally volop gelegenheid voor interactie, kennisdeling en netwerken. Aan het einde van de bijeenkomst is in het programma ruimte opgenomen voor een netwerkborrel die deelnemers de kans geeft in gesprek te gaan met de sprekers en met collega’s van andere rijksdiensten.

Rijksdiensten in het Noorden

De ICT RijksRally is een initiatief van de ICT tafel Rijk Noord en wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). Met de rally’s wordt ingezet op verbinding en samenwerking tussen ICT’ers bij het Rijk in het Noorden. De bijeenkomsten bieden ICT’ers de mogelijkheid om hun kennisnetwerk te vergroten en te zien wat er in hun vakgebied speelt bij andere rijksdiensten.

Meld je aan!

De RijksRally op 23 februari vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het RDW-gebouw aan de Rozenburglaan 5 in Groningen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar samenwerkingrijknoord@dictu.nl. De sessie is enkel toegankelijk voor medewerkers van de Rijksoverheid.