Noordelijke Banenbeurs 2023: Doet jouw organisatie ook weer mee?

Op 21 en 22 juni 2023 vindt in Martiniplaza Groningen de Noordelijke Banenbeurs plaats. Samenwerking Rijk Noord (SRN) faciliteert ook dit jaar weer de deelname door rijksdiensten in Noord-Nederland aan het evenement. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich nog aanmelden tot uiterlijk dinsdag 28 februari.

Net als bij vorige edities zet SRN in op een brede participatie vanuit de Rijksoverheid. Aan de Noordelijke Banenbeurs in 2022 deed een recordaantal van negentien noordelijke rijksorganisaties mee. Samen vormden zij het rijksoverheidsplein op de beurs, die te boek staat als hét carrière event van de regio.

Contact met kandidaten

Het rijksoverheidsplein, dat tijdens de vorige editie zo’n 120 vierkante meter besloeg, vormt een geheel waar bezoekers van de beurs bijna letterlijk niet omheen kunnen. De plek geeft de kans aan vertegenwoordigers van de deelnemende rijksdiensten om contact te leggen met kandidaten en desgewenst laagdrempelig door te verwijzen naar collega-organisaties.

Sfeerbeeld van de banenbeurs in Martiniplaza in 2022 met de tekst 'Noordelijke Banenbeurs'

Aantrekkelijke werkgever

Het primaire doel van deze gezamenlijke presentatie is het vergroten van de zichtbaarheid van het Rijk als één aantrekkelijke werkgever in het Noorden. Daarnaast blijft de behoefte aan (fysieke) ontmoeting met potentiële kandidaten onverminderd groot, zeker ook tegen het licht van een toenemende krapte op de arbeidsmarkt.

Meer weten?

Is jouw rijksorganisatie geïnteresseerd in deelname aan de Noordelijke Banenbeurs? Of heb je vragen over de gezamenlijke participatie van rijksdiensten in de regio? Neem dan contact op met Marjo Lubach.