Recorddeelname vanuit noordelijke rijksdiensten aan Week van de Uitwisseling

Aan de Week van de Uitwisseling doet dit jaar een recordaantal van 24 onderdelen van noordelijke rijksdiensten mee. Samen met andere werkgevers uit Noord-Nederland participeren ze in het evenement dat plaatsvindt van 5 tot en met 9 juni 2023.

De Week van de Uitwisseling geeft medewerkers van deelnemende organisaties de kans om een dag of dagdeel mee te lopen bij een andere werkgever in de regio. Het event biedt hiermee een mooie en leuke gelegenheid om inspiratie op te doen, werk te maken van duurzame inzetbaarheid en de blik op het Noorden te verbreden.

SRN mede-organisator

Net als de vorige keer is Samenwerking Rijk Noord (SRN) mede-organisator van het event. De twee andere organiserende partijen zijn Werken in Friesland en Noorderlink. Ook ten behoeve van de komende Week van de Uitwisseling - alweer de elfde editie - heeft SRN zich gericht op het aanmoedigen en faciliteren van de deelname vanuit de Rijksoverheid.

Deelnemende rijksdiensten

De vanuit het Rijk deelnemende organisaties zijn: Rijkswaterstaat, Belastingdienst, Justitiële ICT Organisatie, Dienst Justitiële Inrichtingen (Dienst Vervoer & Ondersteuning, Shared Service Center DJI en de PI’s in Ter Apel en Veenhuizen), Politie (Eenheid Noord-Nederland), Dienst Uitvoering Onderwijs, ODC-Noord, Centraal Justitieel Incassobureau, Doc-Direkt, Rechtbank Noord-Nederland, Dienst Terugkeer en Vertrek, Defensie (Landmacht en Luchtmacht), Uitvoeringsinstituut Werkverzekeringen (locaties Emmen, Groningen en Leeuwarden), Openbaar Ministerie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en RDW (locaties Groningen en Veendam).

Beeld van een jonge vrouw in een winkel met de tekst 'Week van de Uitwisseling'

Uiteenlopend aanbod

In totaal participeren dit jaar meer dan zestig noordelijke werkgevers, met uiteenlopende werkvelden en werkzaamheden. De activiteiten tijdens de Week van de Uitwisseling zijn dan ook voor iedereen: voor de jurist, administratief medewerker, manager, ICT’er, inkoper én beleidsadviseur. Deelnemende organisaties maken hun eigen dagprogramma met bijvoorbeeld een rondleiding of workshop, of regelen het meelopen met een vakgenoot. De inschrijving voor medewerkers zal starten op dinsdag 7 maart.

Meer weten?

De Week van de Uitwisseling draagt bij aan verbinding op de noordelijke arbeidsmarkt en is voor zowel medewerkers als werkgevers aantrekkelijk om deel te nemen. Wil je aanvullende informatie over de deelname door noordelijke rijksdiensten aan dit evenement? Neem dan contact op met Marjo Lubach.