Inschrijving Week van de Uitwisseling voor medewerkers deze week van start

Deze week start in het Noorden de inschrijving voor de Week van de Uitwisseling. Vanaf dinsdag 7 maart kunnen geïnteresseerde medewerkers zich opgeven voor een kijkje in de keuken bij een andere (rijks)organisatie. Het evenement zelf vindt plaats van 5 tot en met 9 juni 2023.

Het event biedt de medewerkers van deelnemende organisaties de mogelijkheid om een dag of dagdeel mee te lopen bij een andere werkgever in de regio. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier hun netwerk verbreden, hun kijk op kansen in de noordelijke regio vergroten en inspiratie opdoen.

Uiteenlopende werkvelden

In totaal participeren meer dan zestig noordelijke werkgevers, met uiteenlopende werkvelden en werkzaamheden. Of je nu jurist, administratief medewerker, manager, ICT’er, inkoper of beleidsadviseur bent: de activiteiten tijdens de Week van de Uitwisseling zijn voor iedereen. De deelnemende organisaties maken hun eigen dagprogramma met bijvoorbeeld een rondleiding of workshop, of regelen het meelopen met een vakgenoot.

Doe ook mee!

Dus ben jij een noordelijke (rijks)medewerker en doet jouw organisatie mee aan de Week van de Uitwisseling? En wil jij je blikveld op het Noorden vergroten, werk maken van loopbaanontwikkeling of jouw kennisnetwerk in de regio uitbreiden? Geef je dan op via de website van Werken in Friesland. Inschrijven is mogelijk van 7 tot en met 31 maart.

Participerende rijksorganisaties

Dit jaar doet een recordaantal van 24 onderdelen van noordelijke rijksdiensten mee. De betrokken organisaties zijn: Rijkswaterstaat, Belastingdienst, Justitiële ICT Organisatie, Dienst Justitiële Inrichtingen (Dienst Vervoer & Ondersteuning, Shared Service Center DJI en de PI’s in Ter Apel en Veenhuizen), Politie (Eenheid Noord-Nederland), Dienst Uitvoering Onderwijs, ODC-Noord, Centraal Justitieel Incassobureau, Doc-Direkt, Rechtbank Noord-Nederland, Dienst Terugkeer en Vertrek, Defensie (Landmacht en Luchtmacht), Uitvoeringsinstituut Werkverzekeringen (locaties Emmen, Groningen en Leeuwarden), Openbaar Ministerie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en RDW (locaties Groningen en Veendam).

Aantrekkelijke werkgever

De deelname vanuit de Rijksoverheid wordt – net als bij vorige edities – aangejaagd en gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). De brede deelname door rijksdiensten draagt bij aan het uitdragen van het Rijk als één aantrekkelijke werkgever in de regio. Samen met Werken in Friesland en Noorderlink is SRN mede-organisator van het event.

Meer weten?

Wil je aanvullende informatie over de deelname van noordelijke rijksdiensten aan de Week van de Uitwisseling? Neem dan contact op met Marjo Lubach.