ODC-Noord is host van een nieuwe ICT RijksRally op 20 april rond datascience

Rijksmedewerkers in Noord-Nederland met een achtergrond of interesse in ICT kunnen op donderdag 20 april deelnemen aan een nieuwe editie van de ICT RijksRally. ODC-Noord is de host van de bijeenkomst waarin het thema datascience centraal staat.

Tijdens deze ICT RijksRally komen diverse werkzaamheden van ODC-Noord voor het voetlicht, toegelicht door medewerkers van de organisatie zelf. Deelnemers kunnen ontdekken hoe ODC-Noord een schat aan waardevolle informatie uit de beschikbare data haalt.

Open source

Zo geeft Arjan Vliem (productowner bij ODC-Noord) een presentatie over datascience. ODC-Noord biedt datascience aan via een open source tooling die beschikbaar is in de veilige organisatieomgeving. Dankzij deze tooling wordt data verrijkt waarmee weergaves worden gerealiseerd die inzicht geven in risico’s, kansen en ontwikkelingen.

Demo

Deelnemers aan de ICT RijksRally krijgen eveneens een demo van een aantal dashboards die door verschillende gebruikers zijn gemaakt in de datascience-omgeving van ODC-Noord. De demo wordt gegeven door ODC-collega Joost van Slooten.

Interactie

Ook deze ICT RijksRally zal volop ruimte bieden voor interactie, kennisdeling én netwerken. Aan het einde van de bijeenkomst is in het programma ruimte opgenomen voor een netwerkborrel. Deelnemers kunnen dan in gesprek met de sprekers of met collega’s van andere rijksdiensten.

Beeld van twee vrouwen bij een laptop met de tekst 'ICT RijksRally bij ODC-Noord'

Rijksdiensten in het Noorden

De ICT RijksRally is een initiatief van de ICT tafel Rijk Noord en wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). Het is gericht op verbinding en samenwerking tussen ICT’ers bij het Rijk in het Noorden. De rally’s bieden ICT’ers de mogelijkheid om hun kennisnetwerk te vergroten en te zien wat er in hun vakgebied speelt bij andere rijksdiensten.

Meld je aan!

De RijksRally op 20 april vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur aan de Emmasingel 1 in Groningen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de postbus van SRN. De sessie is enkel toegankelijk voor rijksmedewerkers.

Meer weten?

Wil je meer weten over de RijksRally en de inspanningen van SRN ten behoeve van de verbinding en samenwerking van ICT’ers in Noord-Nederland? Neem dan contact met Margreet Beverwijk.