Primeur: Eerste Juridische RijksRally vindt plaats op 11 mei bij RVO

Op donderdag 11 mei (14.30-17.00 uur) vindt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Assen een Juridische RijksRally plaats. Het is voor de eerste keer dat voor de doelgroep in het juridische werkveld een RijksRally wordt georganiseerd.

Het event is bedoeld voor noordelijke rijksmedewerkers die werkzaam zijn in een juridische functie of affiniteit hebben met werken in dit domein. De bijeenkomst bij RVO wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Kennismaking met RVO

Deelnemers aan de RijksRally maken kennis met de werkzaamheden van RVO en ontdekken hoe de afdeling Juridische Zaken zich voorbereidt op de nabije toekomst. Een korte kennismaking met de organisatie wordt verzorgd door Marjan Bakker (directeur Klant Advies en Informatie) en Klaas Jan Oost (afdelingsmanager Juridische zaken).

Menselijke maat

Daarnaast worden in twee workshops een aantal actuele thema’s voor het voetlicht gebracht en is er gelegenheid om hierover de dialoog aan te gaan. Zo zullen Robert Groenewold (senior jurist bij team Corporate) en Bianca Nijland (teammanager bij team Duurzame Energie & Innovatie) ingaan op hoe de menselijke maat en het leveren van maatwerk bij RVO worden toegepast.

Datagedreven werken

In de andere workshop geven Gustaaf von Pickartz (team Corporate) en Kenneth Reijers (Deloitte) vanuit juridisch perspectief een inkijkje in de manier waarop RVO meerwaarde realiseert voor klanten en opdrachtgevers door data op een gestructureerde manier in te zetten. Als publieke dienstverlener beschikt RVO over een grote hoeveelheid data voor het uitvoeren van opdrachten.

In gesprek

De Juridische RijksRally is gericht op verbinding en samenwerking tussen juristen en juridisch medewerkers van de Rijksoverheid in Noord-Nederland. Aan het einde van de bijeenkomst is in het programma ruimte opgenomen voor een netwerkborrel. Deelnemers kunnen dan in gesprek met de sprekers of met collega’s van andere rijksdiensten.

Meld je aan!

De Rijksrally op 11 mei vindt plaats van 14.30 tot 17.00 uur aan de Schepersmaat 2 in Assen. Werk jij bij het Rijk en wil jij deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan aan door een mail te sturen naar de SRN-postbus. Vergeet hierbij niet te vermelden welke workshop jouw voorkeur heeft en of er behoefte is aan een parkeerplek.

Beeld van een ontmoeting van juridische medewerkers tijdens het Juridisch Kennis en Netwerk Event in 2022

Juridische Tafel Rijk Noord

De bijeenkomst is een door SRN ondersteund initiatief van de Juridische Tafel Rijk Noord, een platform van managers van (op dit moment) dertien noordelijke rijksdiensten: Openbaar Ministerie, Rechtbank Noord-Nederland, RDW, Dienst Justitiële Inrichtingen, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Belastingdienst, Nationaal Coördinator Groningen, Dienst Uitvoering Onderwijs, Centraal Justitieel Incassobureau, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, Immigratie- en Naturalisatiedienst, Rijkswaterstaat en RVO.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inspanningen van SRN om de samenwerking in de regio op het juridisch domein verder te verbeteren? Neem dan contact op met Renée Schmidt of Tanja de Haan.