Studenten Noorderpoort en Alfa College bij aftrap van ‘Mbo meets Rijksoverheid’

Op woensdag 10 mei vindt bij Noorderpoort in Groningen een eerste bijeenkomst plaats onder de noemer ‘Mbo meets Rijksoverheid’. Het event wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Studenten van het Noorderpoort en Alfa College kunnen tijdens deze meet-up kennismaken met de werkzaamheden en loopbaanmogelijkheden bij vier noordelijke (rijks)organisaties. Het gaat om studenten die een opleiding volgen in het juridische werkveld, zoals mbo-recht of een juridisch-administratieve opleiding.

Actieve sessie

Met het programma, van 10.30 tot 13.00 uur, is ingezet op een actieve sessie die aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep. Daarom is ook veel ruimte ingebouwd voor gesprek en interactie, met speeddates en een informatiemarkt als hoofdonderdelen.

Informatiemarkt

Na een korte opening kunnen deelnemers aan de bijeenkomst op een informatiemarkt kennismaken met het werk van Openbaar Ministerie, RDW, Belastingdienst en Politie (Eenheid Noord-Nederland). Zo krijgen ze een gedegen beeld van de verschillen en overeenkomsten in het juridisch werk van genoemde diensten.

Beeld van studenten bij een schoolgebouw met de tekst 'Mbo meets Rijksoverheid' op 10 mei

Speeddates

Tijdens diverse speeddate-rondes gaan de studenten nader in gesprek met vertegenwoordigers van de aanwezige organisaties. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een aantal uitnodigende gespreksvragen.

Verbinding in de regio

Naar verwachting zullen tussen de tachtig en honderd studenten deelnemen aan het event. De eerste editie van ‘Mbo meets Rijksoverheid’ is één van de initiatieven waarmee SRN de verbinding tussen noordelijke rijksdiensten en onderwijsinstellingen wil verbeteren. Doelen die hierbij worden nagestreefd, zijn het behoud van talent voor de regio en het vergroten van de aansluiting tussen onderwijs en werk.

Meer weten?

Wil jij aanvullende informatie over deze bijeenkomst of over de samenwerking tussen Rijk en onderwijs in Noord-Nederland? Neem dan contact op met Tanja de Haan.