Deelname van tien rijksdiensten aan Noordelijke Banenbeurs op 21 en 22 juni

De rijksorganisaties in Noord-Nederland die deelnemen aan de Noordelijke Banenbeurs zijn in volle voorbereiding op het evenement, dat dit jaar plaatsvindt op 21 en 22 juni in Martiniplaza in Groningen.

Onder het motto Samen sterk, slim en aanstekelijk stimuleert Samenwerking Rijk Noord (SRN) de gezamenlijke deelname vanuit de Rijksoverheid aan de Noordelijke Banenbeurs. Aan deze editie doen tien noordelijke rijksorganisaties mee. Onder de vlag van de noordelijke landingspagina op Werken voor Nederland vormen zij tijdens de beurs samen één rijksoverheidsplein.

Aantrekkelijke werkgever

Met deze vorm van presenteren dragen de deelnemende diensten bij aan het imago van het Rijk als één aantrekkelijke werkgever in de regio. De veelzijdigheid van het werk bij de rijksorganisaties komt hierbij nog beter tot uiting.

Deelnemende diensten

De deelnemende rijksorganisaties zijn: Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Belastingdienst, Immigratie- en Naturalisatiedienst, Nationaal Coördinator Groningen, Openbaar Ministerie, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en Rechtbank Noord-Nederland.

Sfeerbeeld van de Noordelijke Banenbeurs met daarbij de tekst 'Rijksdeelname aan Noordelijke Banenbeurs'

Speeddates en workshops

Bezoekers van de beurs, die bekend staat als hét carrière event van de regio, kunnen in gesprek met vertegenwoordigers van genoemde organisaties. Zo krijgen zij een beeld van de loopbaan- en ontwikkelkansen bij het Rijk in de regio. Daarnaast bieden speeddates bezoekers de gelegenheid om één-op-één door te praten over de werkzaamheden en mogelijkheden bij de betreffende organisatie. Onder meer CJIB, DUO en IMG verzorgen op beide beursdagen ook nog een workshop.

Behoud van talent

De noordelijke rijksorganisaties staan met elkaar voor de opgave om in de regio kwalitatief sterke en betrokken medewerkers aan te trekken en te behouden. Dit is met name van belang voor het borgen van de kwaliteit van de dienstverlening aan de burger. De gezamenlijke deelname aan de Noordelijke Banenbeurs draagt bij aan deze ambitie.

Meer weten?

Heb je vragen over de deelname van rijksdiensten aan de Noordelijke Banenbeurs? Neem dan contact op met Marjo Lubach.