Nieuwe ICT RijksRally op 21 juni bij Justid in Leeuwarden

Noordelijke rijksmedewerkers met een achtergrond of interesse in ICT kunnen op woensdag 21 juni (15.00-1700 uur) deelnemen aan een nieuwe editie van de ICT RijksRally. De Justitiële Informatiedienst (Justid) is de host van deze bijeenkomst.

Deelnemers kunnen kennismaken met de werkzaamheden van Justid. Toegelicht door Justid-medewerkers zelf valt te ontdekken hoe de organisatie haar systemen draaiende houdt bij vernieuwing en komen de nieuwste applicaties aan bod.

Praktijkvoorbeelden

Tijdens de rally zal Ewout Reinders (application architect) vertellen over verschillende vernieuwingstrajecten binnen Justid. Hoe voer je technische vernieuwing door in combinatie met scrummatig werken? Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden zal Ewout toelichten hoe Justid dit heeft aangepakt en welke lessen zijn geleerd.

Innovatief proces

Tijdens een innovatieweek is Justid begonnen met het vernieuwen van het online strafbladdossier. De afgelopen maanden is hieraan een vervolg gegeven met als resultaat een vernieuwde, backwards-compatible, Java backend in Spring Boot als vervanging voor WebLogic. Java developer Nick Wemekamp licht dit leerzame proces toe.

Interactie

Ook deze RijksRally zal volop gelegenheid bieden voor interactie, kennisdeling én netwerken. Aan het einde van de bijeenkomst is in het programma ruimte opgenomen voor een netwerkborrel. Deelnemers kunnen dan in gesprek met de sprekers of met collega’s van andere rijksdiensten.

Beeld van een laptop met de tekst 'ICT RijksRally op 21 juni bij Justid'

Verbinding in de regio

Het event is een initiatief van de ICT tafel Rijk Noord en wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). Het is gericht op verbinding en samenwerking tussen ICT’ers bij het Rijk in Noord-Nederland. De rally’s bieden ICT’ers de mogelijkheid om hun kennisnetwerk te vergroten en te zien wat er in hun vakgebied speelt bij rijksorganisaties in de regio.

Aanmelden

De ICT RijksRally op 21 juni vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het gebouw aan de Van der Nootstraat 14 in Leeuwarden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de postbus van SRN. De bijeenkomst is enkel toegankelijk voor rijksmedewerkers.

Meer weten?

Wil je meer weten over de ICT RijksRally en de inspanningen van SRN ten behoeve van de verbinding en samenwerking van ICT’ers in Noord-Nederland? Neem dan contact op met Margreet Beverwijk.