Dienst Vervoer & Ondersteuning host van tweede Juridische RijksRally op 18 juli

Op dinsdag 18 juli (14.30-17.00 uur) vindt op een aansprekende locatie in Assen een nieuwe editie plaats van de Juridische RijksRally. De Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O) is de host van de bijeenkomst, die wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Het is voor de tweede keer dat voor de doelgroep in het juridische werkveld een RijksRally wordt georganiseerd. Het event is bedoeld voor noordelijke rijksmedewerkers die werkzaam zijn in een juridische functie of affiniteit hebben met werken in dit domein.

Kennismaking met DV&O

Deelnemers aan de RijksRally maken kennis met de werkzaamheden van DV&O en de afdeling Juridische Zaken in het bijzonder. Deze kennismaking wordt verzorgd door onder anderen Jelte Penninga (plv. algemeen directeur en directeur Operatie) en Merijn van den Bosch (manager Beleid, Communicatie en Juridische Zaken).

Dilemma's

DV&O valt onder de Dienst Justitiële Inrichtingen en verzorgt onder meer het vervoer van arrestanten, gedetineerden en vreemdelingen. De uitdagingen en dilemma’s die juridische medewerkers bij de uitvoering van hun werk ervaren, worden aan deelnemers van de RijksRally voorgelegd.

Voorbeelden uit de praktijk

Daarnaast wordt inhoudelijk ingezoomd op het thema Voortgezet Crimineel Handelen tijdens Detentie (VCHD). VCHD is het opzettelijk doorgaan met het plegen of organiseren van strafbare feiten of het treffen van voorbereidingshandelingen daartoe door gedetineerden. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden wordt dit onderwerp onder de loep genomen. 

Beeld van medewerkers tijdens een eerdere editie van de Juridische RijksRally met de tekst 'Juridische RijksRally op 18 juli bij DV&O'

Cellenbus

In het programma van de rally is eveneens ruimte opgenomen voor ontmoeting met de sprekers en collega’s van andere rijksdiensten. Aan het einde van de bijeenkomst kunnen deelnemers ook nog een kijkje in nemen in een 6-persoons cellenbus die DV&O benut voor het vervoer van gedetineerden.

Meld je aan!

De bijeenkomst op 18 juli vindt plaats van 14.30 tot 17.00 uur in de Johan Willem Friso Kazerne (gebouw 9) in Assen. Werk jij bij het Rijk en wil jij deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld je dan aan door een mail te sturen naar de SRN-postbus. Vergeet hierbij niet te vermelden of je behoefte hebt aan een parkeerplek. 

Juridische Tafel Rijk Noord

De Juridische RijksRally is een initiatief van de Juridische Tafel Rijk Noord, een platform van managers van (op dit moment) dertien noordelijke rijksdiensten. De rally is gericht op verbinding en samenwerking tussen juristen en juridisch medewerkers van de Rijksoverheid in Noord-Nederland.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inspanningen van SRN om de samenwerking in de regio op het juridisch domein verder te verbeteren? Neem dan contact op met Renée Schmidt of Tanja de Haan.