Noordelijke rijksdiensten stellen tien plekken beschikbaar voor werving AMO-pool

Ten behoeve van de werving van Assistent Managementondersteuners (AMO) zijn door noordelijke rijksorganisaties in totaal tien plekken ter beschikking gesteld. De totstandkoming van dit resultaat is gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

De zogeheten AMO-pool, een initiatief van Binnenwerk, is gericht op mensen met een arbeidsbeperking. Deelnemers gaan aan het werk bij een rijksdienst en volgen daarnaast een opleidingstraject van twee jaar (in de vorm van één dagdeel per week). De medewerker leert dus zowel in theorie als in de praktijk de kneepjes van het vak.

Noordelijke regio

De pool werd eerder dit jaar door Binnenwerk al in de regio Den Haag opgestart, waarna het vizier ook op andere regio’s kwam te staan. In het traject rond het beschikbaar stellen van plekken in Noord-Nederland kon SRN de helpende hand bieden. Het SRN-platform Arbeidsparticipatie faciliteerde in het contact met vertegenwoordigers van noordelijke rijksdiensten.

Animo

In het proces dat volgde op deze kennismaking bleek dat er veel animo is onder de rijksdiensten in de regio om mee te doen met de AMO-pool. Uiteindelijk resulteerde dit dus in tien beschikbare plekken, waaronder één bij SRN zelf. De (overige) organisaties die plekken ter beschikking stellen, zijn: Dienst Uitvoering Onderwijs, Centraal Justitieel Incassobureau, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Openbaar Ministerie en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Beeld van een werkplek met monitor met daarbij de tekst 'Noordelijke plekken voor AMO-pool'

Werving

De komende zomerperiode wordt door Binnenwerk benut voor de werving van kandidaten voor de pool. Na een volgordelijke route van werving, selectie en klikgesprekken kunnen zij aan de slag bij een rijksorganisatie. Gedurende hun deelname aan de AMO-pool zijn de deelnemers in dienst van Binnenwerk.

Meer weten?

Als de werving voorspoedig verloopt, kunnen deelnemers in september een start maken met hun opleidingstraject. Wil je aanvullende informatie over de plekken die noordelijke rijksorganisaties voor de AMO-pool ter beschikking hebben gesteld? Neem dan contact op met Claudia Gokoel van Binnenwerk. Voor informatie over het SRN-platform Arbeidsparticipatie kun je terecht bij Tanja de Haan.