Inschrijving van start voor noordelijke activiteiten tijdens Week van de Loopbaan

Van 18 tot en met 22 september vinden in Noord-Nederland diverse initiatieven plaats in het kader van de Week van de Loopbaan. Het programma van het event staat – inclusief aanmeldopties – op de website van Noorderlink.

De Week van de Loopbaan staat dit jaar in het teken van ontwikkelen. Door de veranderende arbeidsmarkt is investeren in personeel belangrijker dan ooit. Ook voor rijksdiensten is het van toenemend belang om medewerkers bewust te maken van (de regie op) hun loopbaan en uit te dagen om in beweging te komen als zich kansen voordoen.

Drie netwerken

De noordelijke activiteiten tijdens de Week van de Loopbaan worden georganiseerd door Noorderlink, Werken in Friesland en Samenwerking Rijk Noord (SRN). Noorderlingen die werken voor een organisatie die is aangesloten bij een van deze drie netwerken, kunnen tijdens de Week van de Loopbaan meedoen aan onder meer workshops, lezingen, speeddates en inspiratiesessies.

Samen optrekken

Voor de editie van 2023 hebben zes noordelijke rijksdiensten een gezamenlijk aanbod gerealiseerd. Hiermee laten de betrokken organisaties zien dat ze samen, als één noordelijke werkgever Rijk, werk maken van de opgave om kwalitatief sterke en betrokken medewerkers aan te trekken en voor de regio te behouden. Inzet hierbij is ook om de dienstverlening aan de burger te kunnen borgen.

Verbinding in de regio

Het gezamenlijke aanbod van rijksdiensten sluit goed aan bij het streven om onder het motto Samen sterk, slim en inspirerend bij te dragen aan een gezonde noordelijke regio. De samenwerking met Noorderlink en Werken in Friesland is een voorbeeld van hoe SRN de verbinding van het Rijk met andere (netwerk)organisaties in het Noorden faciliteert, waarbij bovendien wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling en de kwaliteit van medewerkers in de regio.

Beeld van een vrouw met een paraplu met daarbij de tekst 'Week van de Loopbaan 2023'

Deelnemende rijksdiensten

De rijksorganisaties die in het Noorden het gezamenlijk aanbod hebben gerealiseerd, zijn: Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst Uitvoering Onderwijs, Belastingdienst, Dienst Justitiële Inrichtingen, Openbaar Ministerie en Immigratie- en Naturalisatiedienst. Samen hebben zij gezorgd voor een aanbod dat bestaat uit online speeddates met een loopbaanadviseur, wandelcoachgesprekken in Groningen en de workshops Werkgeluk, Pimp je cv en de masterclass Innerlijke vijanden in je loopbaan.

Loopbaanontwikkeling

De Week van de Loopbaan is oorspronkelijk een initiatief van Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches. Het event is bedoeld om loopbaanontwikkeling te bevorderen en om op dit vlak in beweging te komen. Werkenden, werkzoekenden én werkgevers krijgen de kans om gratis en vrijblijvend loopbaanadvies in te winnen.

Meer weten?

Op de website van Noorderlink staat het complete programma van de Week van de Loopbaan met informatie over alle initiatieven. Geïnteresseerden kunnen zich hier opgeven voor een of meerdere activiteiten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ben je benieuwd naar de inspanningen van SRN rond de rijksdeelname aan het evenement? Neem dan contact op Marjo Lubach.