Tweede editie van noordelijk Juridisch Kennis & Netwerk Event op 22 november

Op woensdag 22 november vindt in Hoogkerk (Groningen) het Juridisch Kennis & Netwerk Event plaats. Na de primeur van vorig jaar is het de tweede keer dat het evenement door Samenwerking Rijk Noord (SRN) wordt georganiseerd.

Het event is gericht op drie doelgroepen: rechtenstudenten (laatste jaar hbo/wo), werkenden in het juridische veld buiten de Rijksoverheid en medewerkers van de noordelijke rijksdiensten met een juridische achtergrond of functie.

Thema's

Deelnemers aan het Juridisch Kennis & Netwerk Event kunnen onder meer presentaties bijwonen, (collega-)juristen ontmoeten en participeren in een informatiemarkt. Thema’s die zullen worden verkend hebben betrekking op de maatschappelijke impact van juridische afdelingen van overheidsorganisaties, met aandacht voor onder meer ambtelijke moraliteit en beroepsethiek voor overheidsjuristen.

Betrokken rijksdiensten

Tijdens het event zullen presentaties worden verzorgd namens elf rijksdiensten: Openbaar Ministerie, Rechtbank Noord-Nederland, RDW, Dienst Justitiële Inrichtingen, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Nationaal Coördinator Groningen, Centraal Justitieel Incassobureau, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur, Immigratie- en Naturalisatiedienst, Rijkswaterstaat en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt kunnen deelnemers op een laagdrempelige wijze contact maken met vertegenwoordigers van genoemde rijksorganisaties. De markt biedt de mogelijkheid het persoonlijke netwerk te vergroten, vakinhoudelijke ervaringen uit te wisselen en een scherper beeld te krijgen van loopbaanmogelijkheden bij het Rijk in Noord-Nederland.

Beeld van de plenaire zaal tijdens de vorige editie van het event met daarbij de tekst 'Juridisch Kennis en Netwerk Event'

Programma

Het programma van het Juridisch Kennis & Netwerk Event duurt van 17.00 tot 21.30 uur, met een inloop vanaf 16.30 uur. Naast een (later nog te onthullen) keynote speaker, presentaties en een informatiemarkt zijn ook een buffet en een afsluitende borrel bij het programma inbegrepen. De locatie van het event is Hotel Van der Valk in Hoogkerk.

Juridische Tafel Rijk Noord

Het event, dat bijdraagt aan het imago van de Rijksoverheid als aantrekkelijke werkgever op het juridisch domein, is een initiatief van de Juridische Tafel Rijk Noord. In deze tafel zijn dertien noordelijke rijksorganisaties vertegenwoordigd die in gezamenlijkheid optrekken om antwoorden te vinden op specifieke uitdagingen in de regio.

Meld je aan!

Geïnteresseerde studenten en werkenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar de SRN-postbus. Wil je meer weten over het event of over de activiteiten van SRN op het juridisch domein? Neem dan contact op met Margreet Beverwijk.