Uitdagingen op noordelijke IT-arbeidsmarkt staan centraal bij event op 1 november

Op woensdag 1 november vindt in Haren een bijeenkomst plaats over de uitdagingen op de noordelijke IT-arbeidsmarkt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Samenwerking Noord, Talent in de regio en Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Het event, met de titel ‘Hoe word en blijf je een sterke speler op de noordelijke IT-arbeidsmarkt?’, is bedoeld voor managers en HR-professionals in Noord-Nederland.

Binnenhalen en behouden van talent

Centraal staat het binnenhalen en behouden van IT-talent, geïnspireerd door praktijkvoorbeelden van ODC-Noord en IBM. Deelnemers gaan praktisch aan de slag met het ontwikkelen van een strategie voor de eigen organisatie.

Arbeidsmarktstrategie

De huidige arbeidsmarktkrapte en bijkomende uitdagingen in de regio maakt zo’n strategie een urgent onderwerp. Een belangrijk aspect van arbeidsmarktbeleid is het investeren in een sterke leer- en werkcultuur, in alle lagen van een organisatie. Bezoekers van het event krijgen inzicht hoe dit meer handen en voeten te geven.

Grafische weergave van een persoon voor een beeldscherm met daarbij de tekst 'Event: Noordelijke IT-arbeidsmarkt'

Scan

Van tevoren wordt deelnemers gevraagd een scan in te vullen over de leer- en ontwikkelcultuur binnen de eigen organisatie. Tijdens de bijeenkomst worden de resultaten van de scan besproken, als basis om daar verder mee aan de slag te gaan.

Aanmelden?

Het event vindt plaats in De Rietschans in Haren en duurt van 14.00 tot 18.00 uur. Meer informatie (inclusief aanmeldlink) vind je op de website van Samenwerking Noord. Voor vragen over het event of de inspanningen van SRN op IT-gebied kan je terecht bij Margreet Beverwijk.