Tech Event Rijk Noord op 15 februari rond thema ‘AI binnen de Rijksoverheid’

Op donderdag 15 februari vindt in Hotel van der Valk in Hoogkerk (Groningen) een nieuwe editie plaats van het Tech Event Rijk Noord. Het gebruik van AI bij de Rijksoverheid in Noord-Nederland staat centraal tijdens het event, dat is gericht op werkenden (binnen én buiten de Rijksoverheid) en studenten op ICT-gebied.

Tijdens het Tech Event Rijk Noord verzorgen vertegenwoordigers van zeven noordelijke rijksdiensten workshops waarin zij de inzet van AI binnen de eigen organisatie toelichten. Onderwerpen als generatieve AI, datagedreven innovaties, AI & ethiek en het verbeteren van dienstverlening komen hierbij uitgebreid aan bod. Een overzicht van alle workshops vind je op deze evenementpagina. Het programmaboekje met aanvullende informatie is hier te downloaden.

Deelnemende rijksdiensten

De rijksorganisaties die actief deelnemen aan het Tech Event Rijk Noord zijn: Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst ICT Uitvoering, Dienst Uitvoering Onderwijs, Justitiële ICT Organisatie, Justitiële Informatiedienst, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en RDW. Angelique de la Cousine, hoofd Bedrijfsvoering bij Politie Noord-Nederland, zal de opening van het event voor haar rekening nemen.

Keynote door Marloes Pomp

Keynote speaker op het Tech Event Rijk Noord is Marloes Pomp. Zij is vicevoorzitter van het European AI Forum, een platform waar ondernemers en beleidsmakers samenkomen om gezamenlijk de weg voorwaarts te bepalen voor Europese AI-innovatie. Ook heeft zij veel Blockchain-, AI- en tech-projecten opgezet. Daarnaast traint zij al vijftien jaar managementteams binnen de Nederlandse overheid op het gebied van nieuwe technologieën.

Beeld van een laptop en een hand met daarbij de tekst 'Tech Event Rijk Noord 2024'

Netwerkborrel

Het programma van het Tech Event Rijk Noord duurt van 16.00 tot 21.00 uur, met een inloop vanaf 15.30 uur. Het buffet en de afsluitende borrel (inclusief informatiemarkt) zijn bij het programma inbegrepen en bieden deelnemers volop de gelegenheid om hun zakelijk netwerk te vergroten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meld je aan!

Het event is bedoeld voor werkenden in het ICT-veld (bij het Rijk en daarbuiten) en ICT-studenten (laatste jaar mbo/hbo/wo). Val jij onder deze doelgroep? Meld je dan nu aan voor het Tech Event Rijk Noord via deze link! Mocht de link niet werken, stuur dan een mailtje naar de SRN-postbus.

Meer weten?

De organisatie van het event en het faciliteren van de deelname door noordelijke rijksorganisaties is in handen van Samenwerking Rijk Noord (SRN). Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met Ellen van 't Zand of Margreet Beverwijk van SRN.