Start inschrijving Week van de Uitwisseling met deelname van meer dan twintig rijksonderdelen

Volgende week start in Noord-Nederland de inschrijving voor de Week van de Uitwisseling. Vanaf maandag 4 maart kunnen geïnteresseerde medewerkers zich opgeven voor een kijkje in de keuken bij een andere (rijks)organisatie. Het evenement zelf vindt plaats van 3 tot en met 7 juni 2024.

Het event biedt de medewerkers van deelnemende organisaties de mogelijkheid om een dag of dagdeel mee te lopen bij een werkgever in de regio. Zo kunnen zij op een laagdrempelige manier hun netwerk verbreden, hun kijk op kansen in de noordelijke regio vergroten en inspiratie opdoen. Organisaties kunnen op hun beurt kennismaken met potentiële werknemers en hun zichtbaarheid als werkgever vergroten.

Uiteenlopende werkvelden

In totaal participeren meer dan zestig noordelijke werkgevers, met uiteenlopende werkvelden en werkzaamheden. Jurist, administratief medewerker, manager, ICT’er, inkoper of beleidsadviseur? De activiteiten tijdens de Week van de Uitwisseling zijn voor mensen in alle rollen en functies. De deelnemende organisaties maken hun eigen dagprogramma met bijvoorbeeld een rondleiding of workshop, of regelen het meelopen met een vakgenoot.

Brede rijksdeelname

Aan de Week van de Uitwisseling doen dit jaar 22 onderdelen van noordelijke rijksdiensten mee. Hiervan doet een aantal organisaties voor het eerst mee, waaronder Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle en het Rijksvastgoedbedrijf. De brede deelname door rijksdiensten draagt bij aan het uitdragen van de Rijksoverheid als één aantrekkelijke werkgever in de regio en maakt noordelijke loopbaankansen bij het Rijk meer zichtbaar. Net als bij vorige edities wordt deze deelname gestimuleerd en gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). SRN is samen met Werken in Friesland en Noorderlink mede-organisator van het event.

Beeld van een groep mensen met uiteenlopende beroepen met daarbij de tekst 'Week van de Uitwisseling 2024'

Deelnemende rijksonderdelen

Vanuit het Rijk doen de volgende organisaties mee: Centraal Justitieel Incassobureau, COA, Defensie (43ste Gemechaniseerde Brigade), Dienst ICT Uitvoering, Dienst Justitiële Inrichtingen (Shared Service Center DJI, PI Ter Apel, PI Veenhuizen en PI Zwolle), Dienst Terugkeer en Vertrek, Doc-Direkt, Douane, Justitiële ICT Organisatie, O&P Rijk (P-Direkt), Politie, RDW (locaties Groningen en Veendam), Rechtbank Noord-Nederland, Rijksvastgoedbedrijf en Uitvoeringsinstituut Werkverzekeringen (locaties Groningen en Leeuwarden).

Scholieren en werkzoekenden

Nieuw aan de editie van 2024 is dat vanaf maandag 25 maart iedereen is uitgenodigd om zich in te schrijven, waaronder scholieren, werkzoekenden en medewerkers van organisaties die dit jaar niet meedoen aan de Week van de Uitwisseling.

Meer weten?

Aanmelden voor de Week van de Uitwisseling kan vanaf 4 maart via de website van Werken in Friesland. Wil je aanvullende informatie over de deelname van noordelijke rijksdiensten aan het event? Neem dan contact op met Tanja de Haan.