Primeur: Eerste bijeenkomst van Veiligheid Tafel Rijk Noord op 17 april

Op woensdag 17 april vindt de eerste bijeenkomst plaats van de Veiligheid Tafel Rijk Noord. Deze kick-off, bedoeld voor managers van noordelijke rijksdiensten die actief zijn binnen het veiligheidsdomein, wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Aan de kick-off doen managers mee van zes noordelijke rijksorganisaties, te weten: Belastingdienst/MKB, Defensie, Dienst Justitiële Inrichtingen, Dienst Vervoer & Ondersteuning, Douane en Politie. Tijdens de bijeenkomst staat kennismaking centraal en wordt een eerste inventarisatie gemaakt van gemeenschappelijke thema’s die leven op het domein in relatie tot de arbeidsmarkt.

Behoeften in kaart

Conform het SRN-jaarplan 2024 vormen medewerkers binnen het veiligheidsdomein een van de vier doelgroepen waar SRN zich in 2024 op focust. De inrichting van de Veiligheid Tafel Rijk Noord is een belangrijke eerste stap om meer inzicht te krijgen in wat er speelt en om behoeften (van medewerkers én organisaties) in kaart te brengen. Van daaruit kunnen vervolgens gezamenlijke acties worden ingezet ten aanzien van bijvoorbeeld mobiliteit, opleiding en loopbaanmogelijkheden.

Beeld van een vergadertafel met daarbij de tekst 'Veiligheid Tafel Rijk Noord op 17 april'

Raad van Participanten SRN

De keuze om als rijksorganisaties focus aan te brengen op het veiligheidsdomein is mede een gevolg van de toenemende diversiteit in de Raad van Participanten (RvP) van SRN. In de raad zijn inmiddels 21 diensten en onderdelen vertegenwoordigd. Meerdere RvP-leden hebben aangegeven samen met andere organisaties te willen onderzoeken hoe uitdagingen op het gebied van veiligheidsberoepen (bijvoorbeeld op het gebied van uniformberoepen en fysiek toezicht) in gezamenlijkheid kunnen worden benaderd.

Doelgroepenaanpak

Eerder werden door SRN met succes tafels ingericht voor de doelgroepen ICT en Juridisch. In deze tafels participeren inmiddels managers namens respectievelijk tien en vijftien rijksorganisaties. Op initiatief van de tafels kwam het reeds tot mooie en concrete resultaten, waaronder (het organiseren van) rijksrally’s voor medewerkers en diverse evenementen ten behoeve van de externe arbeidsmarkt).

Meer weten?

Wil je meer weten over de bijeenkomst op 17 april of heb je namens jouw organisatie interesse in deelname aan de Veiligheid Tafel Rijk Noord? Neem dan contact op met Tanja de Haan of Ellen van ’t Zand.