Noordelijke data centraal tijdens Leer- en ontwikkelnetwerk bestuurders op 29 mei

Op woensdag 29 mei vindt bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een bijeenkomst plaats van het Leer- en ontwikkelnetwerk van noordelijke bestuurders, gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord. De ontmoeting van noordelijke bestuurders op 29 mei is extra bijzonder, omdat de deelnemers ook bestuurders uit hun eigen netwerk hebben uitgenodigd.

De bijeenkomst staat in het teken van het thema ‘Het Noorden & Data’. Nog (te) weinig mensen realiseren zich dat er een schat aan data in het Noorden voorhanden is. Dit biedt talloze mogelijkheden en kansen voor organisatorische vraagstukken.

Unieke kijk op data

Tijdens de bijeenkomst op 29 mei zullen vertegenwoordigers van Lifelines, Hanze (voorheen: Hanzehogeschool Groningen) en CMO STAMM delen in hun ervaringen met en het gebruik van data. Elk met hun eigen expertise en werkgebied geven de drie partijen gezamenlijk een unieke en kijk op (data in) Noord-Nederland. We hopen daarmee de aanwezigen te inspireren en inzicht te geven in de mogelijkheden die deze data hen bieden.

Beeld van de skyline van Groningen met daarbij de tekst 'Leer- en ontwikkelnetwerk bestuurders'

Regionale verbinding

Het leer- en ontwikkelnetwerk komt twee à drie maal per jaar bijeen en draait om regionale verbinding en kennisdeling rond actuele thema's. Het netwerk bestaat uit bestuurders van de volgende organisaties: UMCG, Politie, Gemeente Groningen, NHL Stenden Hogeschool en Hanze.

Meer weten?

Wil je aanvullende informatie over het leer- en ontwikkelnetwerk van noordelijke bestuurders? Neem dan contact op met Margreet Beverwijk of Tanja de Haan.