Week van de Uitwisseling (bijna) van start met 22 noordelijke rijksonderdelen

De Week van de Uitwisseling 2024 staat op het punt van beginnen! Aan het event, dat plaatsvindt van 3 tot en met 7 juni, doen dit jaar 22 noordelijke rijksdiensten en -onderdelen mee.

Nieuw element dit jaar is dat - voor nog beschikbare plekken na een eerste inschrijftermijn - iedereen zich kon inschrijven, waaronder scholieren, werkzoekenden en medewerkers van organisaties die zelf niet actief meedoen aan de Week van de Uitwisseling. Het is mooi om te zien dat deze insteek zijn vruchten heeft afgeworpen: met meer dan duizend aanmeldingen belooft het een succesvolle editie te worden.

Kennismaking

De grote animo voor het event is niet voor niets. Deelnemers krijgen immers de kans om laagdrempelig en vrijblijvend kennis te maken met het werk van een andere organisatie, waarbij ze hun netwerk vergroten en hun blik op de noordelijke regio verbreden.

Werkgevers

Deelname biedt werkgevers op hun beurt de mogelijkheid om zich te laten zien op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland en potentiële werknemers te ontmoeten. In totaal participeren volgende week 55 werkgevers in de regio, met uiteenlopende werkvelden en werkzaamheden.

Beeld van een groep mensen met uiteenlopende beroepen met daarbij de tekst 'Week van de Uitwisseling 2024'

Rijk als aantrekkelijke werkgever

Van de deelnemende organisaties vanuit het Rijk doet een aantal voor het eerst mee, waaronder het Centraal opvang asielzoekers (COA), de Penitentiaire Inrichting (PI) Zwolle en het Rijksvastgoedbedrijf. Met elkaar dragen de 22 rijksdiensten en -onderdelen bij aan het uitdragen van de Rijksoverheid als één aantrekkelijke werkgever in de regio. Daarnaast maken ze gezamenlijk de veelzijdigheid aan loopbaankansen bij het Rijk meer zichtbaar.

Organisatoren

De deelname door rijksorganisaties is gestimuleerd en gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN). Net als vorige jaren is SRN samen met Werken in Friesland en Noorderlink organisator van het event.

Meer weten?

Wil je aanvullende informatie over de deelname aan het event vanuit het Rijk? Neem dan contact op met Tanja de Haan.