DUO host van nieuwe ICT RijksRally op 27 juni in Groningen

Op donderdag 27 juni vindt een nieuwe ICT RijksRally plaats, bedoeld voor noordelijke rijksmedewerkers met een achtergrond of interesse in ICT. Host van de bijeenkomst, die wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN), is deze keer Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen.

Tijdens de bijeenkomst kunnen deelnemers kennismaken met de werkzaamheden bij DUO op ICT-gebied, waarbij wordt ingezoomd op actuele ontwikkelingen. De presentaties en bijdragen worden verzorgd door medewerkers van DUO zelf.

Compliance

Zo leren deelnemers over de stappen die DUO heeft gezet ten aanzien van compliance, een onderwerp dat de laatste jaren steeds belangrijker is geworden. Rick Brouwer zal onder meer toelichten hoe generieke bouwblokken zorgen voor een meer betrouwbare informatievoorziening.

Kubernetes

Ook is er een presentatie over waar DUO op dit moment staat op het gebied van kubernetes en de ci/cd omgeving. In de vorm van demo’s geven Rolf Berkenbosch en Gijs Entius een technische update en vertellen ze over de uitdagingen waar DUO de komende periode mee aan de slag gaat.

Beeld van het gebouw van Dienst Uitvoering Onderwijs in Groningen met daarbij de tekst 'ICT RijksRally op 27 juni bij DUO'

Interactie

Naast vakinhoudelijke verdieping biedt de rally deelnemers volop de gelegenheid voor interactie, kennisdeling en netwerken. Tijdens de aansluitende netwerkborrel kunnen ze in gesprek met sprekers en collega’s van andere rijksdiensten.

Verbinding in de regio

De ICT RijksRally is een initiatief van de ICT Tafel Rijk Noord, een managerstafel waarin op dit moment dertien noordelijke rijksdiensten participeren. De rally is gericht op verbinding en samenwerking tussen ICT’ers bij het Rijk in Noord-Nederland waarbij ze hun kennisnetwerk vergroten en zien wat er binnen hun vakgebied speelt bij andere rijksorganisaties in de regio.

Aanmelden

De ICT Rijksrally op 27 juni vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het DUO-gebouw aan de Kempkensberg in Groningen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar de SRN-postbus. Deelnemers die met de auto willen komen, worden verzocht dit bij hun aanmelding aan te geven.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit event? Of over de inspanningen van SRN op het gebied van ICT? Neem dan contact op met Margreet Beverwijk.