Nieuwe editie Juridische RijksRally op 10 juli bij Dienst Uitvoering Onderwijs

In Groningen vindt op woensdagmiddag 10 juli een nieuwe Juridische RijksRally plaats. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is de host van de bijeenkomst, die wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Het event is bedoeld voor noordelijke rijksmedewerkers die werkzaam zijn in een juridische functie of affiniteit hebben met werken binnen dit domein. Het is de vijfde keer dat voor deze doelgroep een RijksRally wordt georganiseerd.

Kennismaking met DUO

Tijdens de rally maken deelnemers kennis met diverse werkzaamheden bij DUO. Veel mensen denken bij deze rijksdienst al snel aan studiefinanciering, maar behalve onderwijswetten en -regelingen voert DUO bijvoorbeeld ook taken uit voor de Wet inburgering en wordt een actieve rol gespeeld op het gebied van kinderopvang. Mede hierdoor heeft DUO een afwisselend werkveld met uiteenlopende juridische uitdagingen.

Workshops

Na een korte introductie door DUO-woordvoerder Tea Jonkman participeren de deelnemers in twee workshoprondes, waarbij ze kunnen kiezen uit drie onderwerpen: ‘Maatwerk & de menselijke maat bij DUO’, ‘Controle uitwonendenbeurs’ en ‘DUO is open uit zichzelf en op verzoek’.

Netwerken

Traditiegetrouw biedt ook deze RijksRally volop gelegenheid voor interactie, kennisdeling én netwerken; aan het einde van de bijeenkomst is er een netwerkborrel. Deelnemers kunnen dan in gesprek met de sprekers of met collega’s van andere rijksdiensten.

Beeld van deelnemers tijdens een eerdere editie van een rijksrally met daarbij de tekst 'Juridische RijksRally bij DUO op 10 juli'

Meld je aan!

De RijksRally op 10 juli vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur (met een inloop vanaf 14.30 uur) in het DUO-gebouw aan de Kempkensberg 12 in Groningen. Werk jij bij een noordelijke rijksorganisatie op het juridische domein en wil jij deelnemen aan dit event? Meld je dan aan door een mail te sturen naar de SRN-postbus.

Juridische Tafel Rijk Noord

De Juridische RijksRally is een initiatief van de Juridische Tafel Rijk Noord, een platform van managers waarin op dit moment vijftien noordelijke rijksdiensten zijn vertegenwoordigd. De rally is gericht op verbinding tussen juristen en juridisch medewerkers bij de Rijksoverheid in Noord-Nederland en maakt regionale loopbaankansen bij het Rijk meer zichtbaar.

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst? Of over de inspanningen van SRN om de samenwerking in de regio op het juridisch domein verder te verbeteren? Neem dan contact op met Tanja de Haan.