03 juli IT-Empowerment Event

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Haren (De Biotoop, Vleugel F)

Samenwerking Rijk Noord organiseert op woensdag 3 juli in De Biotoop (Vleugel F) in Haren voor de eerste keer het IT-Empowerment Event. Het event is primair gericht op vrouwen die al in de ICT werkzaam zijn en laatstejaars mbo-, hbo- en wo-studenten. Daarnaast zijn mensen die zich inzetten voor diversiteit binnen het ICT-vakgebied welkom. Tijdens het event (14.00-18.00 uur, met een inloop vanaf 13.30 uur) is er veel aandacht voor vakinhoudelijke onderwerpen én voor de extra kwaliteiten die vrouwen brengen in ICT-teams.

Opening en keynote

Christien Bronda, gemeentesecretaris bij gemeente Groningen, zal de opening van het IT-Empowerment Event voor haar rekening nemen. De keynote wordt verzorgd door Marloes Pomp. Marloes is vicevoorzitter van het European AI Forum en verantwoordelijk voor vele Blockchain-, AI- en tech-projecten. In de keynote neemt Marloes de deelnemers mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI en geeft een inkijkje in het uitvoeringsplan van de kabinetsvisie op generatieve AI.

Breakoutsessies

Deelnemers aan het event kunnen participeren in een van deze twee breakoutsessies:

Digitale Toegankelijkheid (Edith Franconi en Dorine Hofmeester)
Tijdens de sessie wordt uitgelegd wat digitale toegankelijkheid precies is en waarom het belangrijk is. Daarnaast biedt de sessie inzicht in de werkwijze van Dienst Uitvoering Onderwijs en RDW komen voorbeelden uit de praktijk voorbij. Ook worden er tips gegeven waar deelnemers zelf mee aan de slag kunnen.


Het Waterschapshuis (Sandra van Deelen)
Deze sessie geeft inzicht in de verantwoordelijkheden van Het Waterschaspshuis, dat de ICT regelt van 21 waterschappen en hiervoor een architectuur heeft ontwikkeld. Deelnemers krijgen een beeld van de complexiteit van het samenwerken aan de digitale transformatie en de ontwikkeling van de referentie-architectuur.

Paneldiscussie en afsluiting

In het afsluitende panelgesprek blikt Jikke van Deelen kort terug op de eerdere bijeenkomst tijdens Connect 2024 en gaat vervolgens in gesprek gaat met een panel dat bestaat uit Carola Bos, Priscilla Postma, Nolda Tipping en Marloes Pomp.

Aanmelden

Aanmelden voor het IT-Empowerment Event kan via deze link. Daar vind je ook aanvullende informatie over het programma. Heb je vragen over het event? Stel ze aan Margreet Beverwijk.