Meet & Connect op 17 november rond administratieve en uitvoerende functies

Op donderdag 17 november, van 13.00 tot 16.00 uur, vindt een online Meet & Connect plaats die speciaal bedoeld is voor administratief medewerkers en medewerkers verwerken en behandelen bij de Rijksoverheid.

De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het project ‘Administratieve Functies – Zinvol werk nu, perspectief voor later’ van Deltaflex JenV Mobiliteitscentrum. Van oorsprong is het initiatief gericht op organisaties die zijn gelieerd aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V). Op initiatief van Samenwerking Rijk Noord (SRN) is deze Meet & Connect ook toegankelijk voor medewerkers van alle 28 rijksorganisaties in Noord-Nederland.

Werk van collega's

Insteek van de sessie is om medewerkers te inspireren en hun blik op hun werk en loopbaan te verbreden. Deelnemers kunnen kennismaken met het werkveld van collega’s bij andere rijksorganisaties. Ten behoeve van dit programma-onderdeel vaardigen ook de noordelijke organisaties Dienst Uitvoering Onderwijs en RDW een medewerker af die vertelt over zijn of haar werk. Daarnaast kunnen deelnemers ontdekken wat ze (nog meer) in hun mars hebben door in gesprek te gaan met een loopbaanadviseur of te speeddaten met een coach.

Beeld van medewerkers op kantoor met de tekst 'Online Meet en Connect'

Programma

Tijdens het goed gevulde programma staan drie thema’s centraal: kennismaking en netwerken, klaar zijn voor de toekomst en ‘Aan de slag’. De uitnodiging om concreet met de eigen loopbaan bezig te gaan, is ook voor de doelgroep van deze Meet & Connect actueel. Mede door toedoen van ontwikkelingen als automatisering en robotisering gaan werkzaamheden in uitvoerende functies veranderen.

Binden, boeien en ontwikkelen van medewerkers

Het toegankelijk maken van het online event voor organisaties in het Noorden sluit goed aan bij het streven van noordelijke rijksdiensten om samen te werken aan de opgave om in de regio kwalitatief sterke en betrokken medewerkers te behouden door te investeren in hun vakmanschap. Niet voor niets is het binden en boeien en ontwikkelen van medewerkers een van de doelen van SRN binnen de pijler ‘Rijk als werkgever’. 

Aanmeldopties

Voor medewerkers van J&V-organisaties (inclusief zbo’s) kan aanmelden via de website van JenV Connect. Geïnteresseerden die werkzaam zijn voor (overige) rijksdiensten in Noord-Nederland kunnen een mail sturen naar deltaflex@minjenv.nl onder vermelding van ‘Aanmelden Meet & Connect’. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.