Stagemarkt noordelijke rijksdiensten voor mbo-studenten Noorderpoort en Alfa-college

Op woensdag 29 november vindt bij Noorderpoort in Groningen onder de noemer ‘Mbo meets Rijksoverheid’ een ‘Stagemarkt mbo Recht en Rijk’ plaats. Het event wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Tweede- en derdejaars studenten mbo-recht van Noorderpoort en Alfa-college maken tijdens deze bijeenkomst kennis met de werkzaamheden en stagemogelijkheden bij vier noordelijke rijksorganisaties.

Gesprek en interactie

Met het programma - dat duurt van 10.00 tot 13.00 uur - is ingezet op een laagdrempelige sessie  met  genoeg ruimte voor gesprek en interactie.

Stagemarkt

Na de plenaire start komen deelnemers tijdens de stagemarkt meer te weten over het werk van Dienst Uitvoering Onderwijs, Rechtbank Noord-Nederland, RDW en Openbaar Ministerie. Daarbij krijgen ze meteen de mogelijkheid om in te tekenen voor een stage. Halverwege de ‘Stagemarkt mbo Recht en Rijk’ kunnen de deelnemers een presentatie bijwonen van RDW over rijbewijsfraude.

Beeld van studenten bij een schoolgebouw met de tekst 'Stagemarkt mbo Recht en Rijk'

Deelnemers

Naar verwachting zullen ongeveer zeventig studenten deelnemen aan het event. Eerder dit jaar (mei 2023) faciliteerde SRN al eenzelfde soort evenement bij Noorderpoort, waar destijds een kleine tachtig studenten op afkwamen.

Verbinding in de regio

Met het organiseren van bijeenkomsten in het kader van ‘Mbo meets Rijksoverheid’ wil SRN helpen de verbinding tussen noordelijke rijksdiensten en onderwijsinstellingen te verbeteren. Doelen hierbij zijn het behoud van talent voor de regio en het vergroten van de aansluiting tussen onderwijs en werk. Daarnaast dragen de activiteiten bij aan het uitdragen van het Rijk als aantrekkelijker werkgever in de regio. Door meer zichtbaar te zijn bij mbo-studenten zijn rijksdiensten beter in staat gezamenlijk kwalitatief sterke en betrokken medewerkers aan te trekken.

Meer weten?

Wil jij aanvullende informatie over deze bijeenkomst? Of wil je meer weten over de samenwerking tussen Rijk en onderwijs in Noord-Nederland en het stimuleren van de verbinding met het mbo in het bijzonder? Neem dan contact op met Tanja de Haan.