Studenten REA College, Noorderpoort en Alfa-college bij eerste ‘Mbo meets Rijksoverheid’ ICT

Op woensdag 7 februari vindt bij het Alfa-college in Groningen een nieuwe ‘Mbo meets Rijksoverheid’-bijeenkomst plaats, gericht op ICT-studenten. Het event wordt gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

Na eerdere edities op het juridisch domein is het de eerste keer dat voor mbo’ers op ICT-gebied een dergelijke sessie wordt georganiseerd. Studenten van Noorderpoort, REA College en Alfa-college kunnen tijdens de bijeenkomst kennismaken met het werk van vier noordelijke rijksorganisaties: Dienst ICT Uitvoering (DICTU), Justitiële ICT Organisatie (JIO), Overheidsdatacenter-Noord (ODC-Noord) en Rijkswaterstaat.

Voorbereiding

Bijzonder aan het event is dat de studenten zich van tevoren voorbereiden op de kennismaking met de rijksdiensten. Aan de hand van een formulier geven zij vooraf input rond twee hoofdvragen: Hoe ziet jouw ideale werkgever eruit? En: Welke organisaties sluiten in jouw ogen bij deze voorkeuren aan?

Werkzaamheden

Aan de hand van de voorbereiding zullen vertegenwoordigers van DICTU, JIO, ODC-Noord en Rijkswaterstaat aan groepjes studenten een laagdrempelige uitleg geven over hun organisatie en concreet aangeven welke werkzaamheden er worden uitgevoerd. Hierdoor krijgen de deelnemers tijdens deze carrousel een gedegen beeld van eventuele loopbaanmogelijkheden.

Beeld van studenten met daarbij de tekst 'Mbo meets Rijksoverheid' ICT

Vragenronde

Aansluitend op de carrousel start het plenaire deel van de bijeenkomst met volop ruimte voor interactie. Sanne Borger (Noorderpoort) en Jelger van der Burg (REA College) verzorgen dan een humorvolle en dynamische vragenronde voor de studenten. Na het panelgesprek wordt de bijeenkomst afgesloten.

Programma

Het programma van de bijeenkomst (9.30-15.00 uur) beslaat een ochtend- en middagsessie. In de ochtend zullen studenten van Alfa-college en Noorderpoort participeren, ‘s middags is het de beurt aan de studenten van het REA College. Naar verwachting zullen in totaal zo’n 125 studenten aan het event deelnemen.

Verbinding in de regio

Bijeenkomsten onder de noemer ‘Mbo meets Rijksoverheid’ vormen één van de initiatieven waarmee SRN de verbinding tussen noordelijke rijksdiensten en onderwijsinstellingen wil verbeteren. Doelen die hierbij worden nagestreefd, zijn het behoud van talent voor de regio en het vergroten van de aansluiting tussen onderwijs en werk. Door het contact met studenten wordt het Rijk ook zichtbaarder als aantrekkelijk werkgever in het Noorden.

Meer weten?

Wil jij aanvullende informatie over deze bijeenkomst of ben je benieuwd hoe SRN de regionale samenwerking tussen rijksdiensten en onderwijsinstellingen op het gebied van ICT faciliteert? Neem contact op met Margreet Beverwijk.