Formele start van Raad van Participanten SRN op 25 mei met veertien rijksdiensten

Op donderdag 25 mei wordt in het gebouw van Doc-Direkt in Winschoten een formele start gemaakt met de Raad van Participanten (RvP) van Samenwerking Rijk Noord (SRN). Bestuurders van ten minste veertien rijksorganisaties zullen dan hun “lidmaatschap” bij SRN definitief bevestigen.

In de RvP gaan de volgende organisaties deelnemen: Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), Openbaar Ministerie (OM), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Rijkswaterstaat (RWS), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), Belastingdienst/BelastingTelefoon Groningen en Leeuwarden, Dienst Justitiële Inrichtingen, Doc-Direkt, Dienst ICT Uitvoering, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Douane Groningen, Rechtbank Noord-Nederland en Politie (Eenheid Noord-Nederland).

Vervolg

De bijeenkomst op 25 mei is een vervolg op een eerdere sessie in het najaar van 2022. Tijdens deze bijeenkomst in het Drents Museum in Assen werden de eerste stappen tot nadere noordelijke verbinding en samenwerking tussen de rijksdiensten onderzocht. Inmiddels heeft een hierop volgende verkenning geleid tot het geplande startmoment op 25 mei.

Koers

De RvP geeft bestuurders van noordelijke rijksdiensten de kans om de koers van SRN mede te bepalen en bij te dragen aan meer samenwerking in de regio. Deelnemers aan de RvP, waaronder de leden van het huidige Dagelijks Bestuur (DB), zullen twee keer per jaar bijeenkomen en samen de koers van SRN vaststellen en ervaringen en ontwikkelingen met elkaar delen.

Dagelijkse aansturing

Het DB van SRN blijft ook in de nieuwe structuur aan zet waar het gaat om de dagelijkse aansturing van Bureau SRN en de uitvoering van activiteiten in het jaarplan. In het huidige DB zijn de volgende bestuurders vertegenwoordigd: voorzitter Henkjan Derks (CJIB), Angelique de la Cousine (OM), Marjan Bakker (RVO), Martijn Meijers (RDI), Wim Westerbeek (DUO) en Wim Cnossen (RWS).

Meer weten?

Heb je vragen over de Raad van Participanten of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact op met Marjo Lubach.