RDW zeventiende noordelijke rijksdienst in Raad van Participanten van SRN

RDW treedt toe tot de Raad van Participanten (RvP) van Samenwerking Rijk Noord (SRN). Met de toetreding zijn nu zeventien noordelijke rijksdiensten in de RvP vertegenwoordigd.

De RvP is in het voorjaar van 2023 officieel van start gegaan en zorgt voor een breder draagvlak voor samenwerking in het Noorden, tussen de rijksdiensten onderling en van daaruit met andere partners in de regio. De deelnemende organisaties bepalen gezamenlijk de koers van SRN en maken de samenwerking mogelijk.

Deelnemende organisaties

Behalve RDW zijn de volgende noordelijke rijksorganisaties in de RvP vertegenwoordigd: Belastingdienst/BelastingTelefoon (Groningen en Leeuwarden), Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst ICT Uitvoering, Dienst Justitiële Inrichtingen, Dienst Uitvoering Onderwijs, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Doc-Direkt, Douane Groningen, Instituut Mijnbouwschade Groningen, Justitiële Informatiedienst, Openbaar Ministerie, Politie (Eenheid Noord-Nederland), Rechtbank Noord-Nederland, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en Rijkswaterstaat.

Beeld van handen die worden geschud met daarbij de tekst 'RDW in Raad van Participanten SRN'

Uitgangspunt

Belangrijk uitgangspunt bij de samenwerking in de RvP is dat SRN van de noordelijke rijksorganisaties zélf is. Namens de RvP en in afstemming met de diverse onderdelen werkt SRN aan activiteiten en doelstellingen die in het jaarplan zijn vastgelegd. Op deze manier blijven de deelnemende organisaties betrokken en medeverantwoordelijk voor de te behalen resultaten.

Meer weten?

De eerstvolgende bijeenkomst van de RvP is op donderdag 30 november. Heb je vragen over de RvP? Of heb je namens jouw organisatie interesse in deelname? Neem contact op met Marjo Lubach.