‘RUG meets Rijksoverheid’ op 5 maart met deelname van vijf noordelijke rijksorganisaties

Op dinsdag 5 maart vindt voor rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) voor de eerste keer een ‘RUG meets Rijksoverheid’-bijeenkomst plaats. Studenten kunnen dan kennismaken met het werk van vijf noordelijke rijksdiensten.

De organisatoren van het event zijn Career Service van de RUG Rechtenfaculteit, studievereniging Dorknoper en Samenwerking Rijk Noord (SRN). De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Rechten Carrièreweken onder het motto “VerRijk je carrière”. Tijdens de bijeenkomst is ook de Academie voor Wetgeving en Overheidsjuristen vertegenwoordigd.

Deelnemende organisaties

Vertegenwoordigers van de volgende vijf noordelijke rijksorganisaties zullen tijdens de bijeenkomst workshops verzorgen: Instituut Mijnbouwschade Groningen, RDW, Immigratie- en Naturalisatiedienst, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Rijksinspectie Digitale Infrastructuur.

Juridische dilemma's

De sessie wordt afgetrapt met een plenair deel waarin de deelnemers vragen kunnen stellen aan de aanwezige medewerkers vanuit de Rijksoverheid. Daarna volgen interactieve workshoprondes waarin casuïstiek en juridische dilemma’s uit de dagelijkse praktijk van de betreffende rijksdiensten centraal staan. Na afloop is er een informele borrel die deelnemers de kans geeft om hun persoonlijk netwerk te vergroten.

Beeld van twee studenten met daarbij de tekst 'RUG meets Rijksoverheid op 5 maart'

Aansluiting onderwijs en werk

SRN draagt als mede-organisator bij aan deze bijeenkomst met het oog op behoud van talent voor de regio en het vergroten van de aansluiting tussen onderwijs en werk. De bijeenkomst maakt de Rijksoverheid zichtbaarder als aantrekkelijk werkgever in het Noorden. Eerder organiseerde SRN vergelijkbare sessies voor mbo-studenten op het gebied van ICT en het juridisch werkveld.

Meer weten?

Het event op 5 maart vindt plaats van 15.00 en 19.30 in het Röllinggebouw aan de Oude Boteringestraat in Groningen. Wil je meer weten over de ‘RUG meets Rijksoverheid’-bijeenkomst? Of wil je aanvullende informatie over de inspanningen van SRN met betrekking tot de samenwerking van Rijk en onderwijs in de regio? Neem contact op met Tanja de Haan.