‘Hbo meets Rijksoverheid’ (Juridisch) bij Hanze in Groningen met acht rijksdiensten

In samenwerking met Samenwerking Rijk Noord (SRN) zet Hanze (voorheen: Hanzehogeschool Groningen) op donderdag 6 juni de deuren open voor noordelijke rijksdiensten tijdens een ‘Hbo meets Rijksoverheid’-bijeenkomst voor studenten op het juridisch domein.

Na succesvolle edities voor mbo-studenten (zoals de bijeenkomst bij Noorderpoort op 29 november) en wo-studenten (bij Rijksuniversiteit Groningen op 5 maart) is het de eerste keer dat SRN in een co-creatie met Hanze een ‘Hbo meets Rijksoverheid’-sessie organiseert.

Participerende rijksorganisaties

Acht noordelijke rijksdiensten hebben enthousiast hun deelname aan de bijeenkomst toegezegd. Vertegenwoordigers van Belastingdienst, Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst Uitvoering Onderwijs, Justitiële Informatiedienst, Nationaal Coördinator Groningen, RDW, Rechtbank Noord-Nederland en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn op 6 juni van de partij.

Beeld van studenten achter een laptop met daarbij de tekst 'Hbo meets Rijksoverheid op 6 juni'

Programma

Het programma voor de sessie is gericht op veel interactie. Deelnemers kunnen kennismaken met de rijksdiensten en krijgen een inkijkje in de werkzaamheden en loopbaanmogelijkheden. Andersom is er voor de vertegenwoordigers vanuit het Rijk volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de studenten.

Verbinding in de regio

De bijeenkomst is een van de initiatieven waarmee SRN de verbinding tussen noordelijke rijksdiensten en onderwijsinstellingen wil verbeteren. Doel is om talent voor de regio te behouden, alsmede de aansluiting tussen onderwijs en werk te vergroten. Door het contact met studenten wordt het Rijk zichtbaarder als aantrekkelijke werkgever in Noord-Nederland.

Meer weten?

Heb je vragen over deze bijeenkomst of ben je benieuwd hoe SRN de regionale samenwerking op juridisch gebied tussen rijksdiensten en onderwijsinstellingen faciliteert? Neem contact op met Tanja de Haan.